ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Ο ραδιοφωνικός χάρτης συχνοτήτων fm

Ο ραδιοφωνικός αυτός χάρτης αποτελεί το πρώτο βήμα για την διαδικασία εκ νέου αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών όλης της Ελλάδας, οι περισσότεροι εκ των οποίων λειτουργούν 
σε ένα καθεστώς προσωρινής νομιμότητας. Βέβαια, η εκπόνηση αδειών αποτελεί αντικείμενο απόφασης των αρμόδιων υπουργών, αντιμετωπίζοντας υψηλό πολιτικό κόστος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ιστορία του ελληνικού ραδιοφώνου έχουν εκπονηθεί ήδη άλλοι τρεις χάρτες συχνοτήτων, οι οποίοι ωστόσο παρέμειναν στην πλειοψηφία τους ανυπόγραφοι στα συρτάρια των εκάστοτε υπουργών.
Υπενθυμίζεται ότι η σχεδίαση του επικαιροποιημένου ραδιοφωνικού χάρτη συχνοτήτων έχει ανατεθεί από τα τέλη του περασμένου χρόνου στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με επικεφαλής τον Καθηγητή Ιωάννη Βασιλείου.
Η μελέτη θα κοστίσει στο Δημόσιο 47.000 ευρώ. Με βάση τις εξαγγελίες της Υφυπουργού και το αρχικό χρονοδιάγραμμα (βλέπε σχεδιάγραμμα) η δημόσια διαβούλευση και η επεξεργασία των αποτελεσμάτων θα λάβει χώρα τον Οκτώβριο, ενώ μέσα στο Νοέμβριο θα εκδοθεί ο χάρτης σε φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.
Μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα υπάρξει μια περίοδος 9 μηνών, κατά την οποία το Πολυτεχνείο θα παραμείνει επί τω έργω, προκειμένου να συνδράμει στη διαδικασία διεθνούς συντονισμού και να προβεί σε επεξεργασία των αναγκαίων τροποποιήσεων του χάρτη που θα προκύψουν από αυτόν.
Ο διεθνής συντονισμός θα λάβει χώρα μέσω των διαδικασιών της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών. Θα προηγηθεί έλεγχος των καταχωρήσεων των όμορων τηλεπικοινωνιακά χωρών στο λεγόμενο “πλάνο GE 84”, με σκοπό την εύρεση ελεύθερων διαύλων και τον εμπλουτισμό των καταχωρήσεων της Ελλάδας.

GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.